Saker jag dissar just nu

- Melodifestivalen, kan dom inte bara sluta sända det? Jag älskar traditioner men just den här börjar jag bli fett less på eftersom låtarna blir allt sämre vilket drabbar oss radiolyssnare hårdast. En tradition som gärna får brytas!

- Ännu ett tv-program, dvs Idol, GE UPP DET BARA!! De flesta ser ändå bara uttagningarna och de som vinner glöms bort dagen efter finalen. Ointressant av rang!

- Tvåskift. Börjar bli väldigt less på att Marcus och jag bara ses varannan vecka. Förut, innan jag gick volvosteget och vi hade samma schema i ett år så tyckte jag mest det var sorgligt för att jag saknade honom så mycket men nu är jag helt okej med det (saknar han såklart men inte på samma sätt). Tycker det är sjukt irriterande att bara kunna planera och uträtta gemensamma ärenden varannan vecka. Det är drygt att följa en serie tsm för det blir en veckas pauser hela tiden och då man väl ses varje kväll vill man hinna så mkt att man knappt hinner med att bara umgås och man får liksom aldrig in en vardagsrutin. Bojkotta Tvåskift helt enkelt!!

- Lön och arbetstid åt förskollärare. En skandal helt enkelt. Hur kan detta yrke ha så låg lön? Hur kan de få ha minst 2 timmars kvällsmöten en gång i veckan utöver deras arbetstid som ingår i deras lön? Och hur kan förskolevikarer få så lite betalt då det verkligen skriks från varje förskola efter dem!? Förra veckan var det helt slut på vikarier via bemanninscentrum! Hallå Sverige, locka med lön!!!! Jag står ut och gillar det eftersom jag vet att det inte är för evigt, men dom underbara personer som verkligen har utbildat sig och vill göra detta slitsamma men åh så underbara jobb resten av livet ska fasen ha mer betalt för tiden, fritiden, orken, psyket, kroppen och hörseln dom faktiskt lägger ner varje dag för att få andras barn att må så bra som möjligt!
 

Ja det var väl vad jag ville ha sagt för stunden. Over and out!

Ny garderob beställd!

Äntligen har vi tagit tummen ut och beställt en fet garderob till sovrummet och tack vare Coop som erbjuder 25% kunde vi välja dom vi verkligen ville ha!

Fucking meningslösa måndag


Marcus kom hem igårkväll, det var mysigt! Men måste ge en eloge till mig själv över hur bra det gick att vara ensam i princip en vecka eftersom han jobbade eftermiddag dagarna innan han for. Självständig är vad jag är!! Somnade 22.00 på lördagskvällen och dödstrött som jag var så sov jag 11 timmar vilket resulterade i att jag inte kunde somna förrän vid 2.30 inatt och självklart skulle jag upp 5.00 imorse så idag är jag sådär lagom trött! Tur att jag slutar rätt tidigt iallafall. 

Jag vill bort. Helst till fjällen men det blir inte av och jag sörjer det, var 100% inställd att få åka iväg helgen som kommer men poff så gick planerna upp i rök. Men nåt annorlunda ska jag se till att göra, vill åka bort, göra nån liten aktivitet och umgås med Marcus :) Men nu är min rast slut och det är dags för mina fina små dagisbarn att sova lunch! 

Jag gillar lösa kossor

Varning! Långt och rätt ointressant inlägg.

Det börjar bli vår i butikerna och vi har ett vitt kök = Anna vill shoopppa!! Lördag = perfekt shoppingdag så jag tog mig först till gymmet och för andra gången den här veckan orkade jag mer än vad jag borde på löpbandet. Har inte tränat seriös kondition på ett år och varit sjuk i 2 månader men den här veckan har jag gått från väldigt lugna 20min, till 5km på 33min till idag krossade jag 6km på 35min! Alltså vart kommer dessa krafter ifrån?? Borde vara dö efter 20min om jag känner mig själv rätt efter en träningspaus.. Men jag klagar då inte, måste bara uppdatera min musiklista!

Så efter mitt grymma gympass mötte jag upp Megha och vi strosade runt några timmar och shoppade lite lagom, tyckte faktiskt jag va rätt duktig då jag egentligen ville ha allt i typ alla butiker. Men kom tbx med lite av varje :) 

Annars har det varit en bra vecka, Marcus lämnade mig i torsdags för några dagar i Åre med gräbsen men jag sörjer inte särskilt mkt faktiskt. Tiden går fort när man jobbar och igår fick jag en tjejkväll med Evve, Nanny vin och tacos och ikväll äre jag och soffan :)

Det var solförmörkelse i fredags, ingen big deal men ägnade ändå 3 sekunder av mitt liv till att titta på den. Såg ju ba ut som en måne, inte så fränt alltså! Tycker mer det är själva grejen som är häftig, hur solen, månen och jorden måste va i rätt position med varandra osv så det va ju kul att det hände världen. Glömde rocka sockarna också men mår inte så dåligt över det :)

Gud, nu måste jag sluta. Hejdå!

Marcus Karlsson01

Det är min karl det och jag älskar honom! Idag firar vi två år och han jobbar eftermiddag... men han har tagit ledigt 3,5h för att komma hem och mysa med mig eftersom han åker till fjällen imorgon utan mig! Jag vill ge honom allt i hela världen❤

Nu har jag varit på gymmet 2 dagar och jag vet att det är lite klyschigt på så kort tid men jag känner verkligen att jag är på G. Efter 7 veckors olika förskylningar så är jag så taggad över att äntligen känna mig pigg med kraft i kroppen att jag vägrar bli en soffpotatis på ett bra tag! 

Nu har jag och Marcus tackat nej till varsin erbjuden tjänst på Volvo I Göteborg, väntar dock på ett annat som inte innehåller svetsning, maskinoperatör eller ständigt nattjobb!!

Äntligen har vi ett vitt kök


Det tog precis en vecka att måla klart tak och väggar. I början gick det allting enligt planerna men vi tog det sakta och säkert = testmålade osv. Sen kom vi till den röda väggen och ni ser de där ovala ringarna!? Dom totalvägrade att försvinna, så efter 4 varv på den väggen fick vi ta till nåt isoleringspray och sen måla 2 varv till. Alltid ska nåt jävlas. Men en vecka är ju egentligen ingenting så vi har frågat oss några gånger varför vi väntat ett år med att genomföra detta :P Nu saknas bara gardiner, ny lampa, nytt vitrinskåp och lite småkrafs. Annars har jag fått jobb i Göteborg och varit med Adina hela helgen men den historien tar vi en annan gång...(lär ju bli imorgon) Godnatt folket 

PS. Angående eluttaget mitt i väggen så tycker jag det är fruktansvärt fult och ogenomtänkt! Inte våran idé alltså, det är viktigt att ni vet det!

Uppe med tuppen

Nej, bilden hör inte ihop med texten, den är bara random men rätt cool..

Varför vaknar jag kl 6.00 en söndagsmorgon och kan inte somna om?? Sjukt ovärt tycker jag eftersom jag sett fram emot helgens långa sovmornar hela veckan! I fredags somnade jag dock 22.00 och sov i 11h och igår blev det inte heller så sent.. Det tar på att jobba på förskola och sedan köra hårt två helger i rad, är ju trots allt 23 ;P Idag ska vi iallafall äääntligen ta tummen ur och börja med projekt köket som vi varit lata nog att inte göra något åt på 1år. Men vi börjar med taket och fixar förhoppningsvis väggarna i veckan, gula och röda tapeter ska bli vitmålat! Nu ska jag försöka somna om, brukar oftast misslyckas men det fina med helgerna är ju att man har det alternativet som man alltid önskar fanns på vardagarna så att skippa den chansen vore faktiskt en skam!! Så Godmorgon på er folket, ha en bra söndag :)

Det är mars nu

Tiden går alldeles för fort och vintern är typ slut. Det är regn och isväder istället för mitt-i-vintern-väder som det borde vara. Halva barnaskaran är sjuka eller lediga på förskolan vilket är rätt skönt en måndag som denna då jag egentligen skulle gå 8.30-17 men fick istället börja tidigare och ta stängningen så det blir en riktig långdag. Helgen var finfin med systerkalas, 50 shades of gray-bio och utgång till ett smockfullt schlager med alla mina fina fina vänner som jag tycker om så mycket och alltid har roligt med❤

RSS 2.0