Årets traditionella resumé!

2013 here we go!
 
JANUARI:
2013 firades in på en spontan nyårsfest hos Nanny och Oskar och efter tolvslaget dansade vi konstant i 5h och jag hade verkligen the time of my life, dessutom var det första gången jag träffade Marcus. Kunde inte fått en bättre start på året som jag inte hade några förväntingar alls på. Jag försökte fortfarande anpassa mig till mitt hyfsat nya singelliv och investerade därför i en ny säng, tog tag i träningen, bokade en resa till Thailand, spenderade många kvällar ensam i soffan och genomled några pass på Hemtjänsten. Jag fyllde 21 och firade det med utgång och tjejer, på själva födelsedagen var jag så ensam man kan bli men dagen efter kom släkten och höll mig sällskap. Jag kom på att det var rätt roligt att vara singel igen med allt vad det innebär, spenderade mer tid med familjen,åkte till Bodbysund och träffade mormor för sista gången sen var den långa månaden över.
 
FEBRUARI:
Jag kännde att livet började få lite liv i sig igen och för att citera mig själv så innebar det: att jag gjorde saker på dagarna, hade inkomst, tog hand om min lägenhet, umgicks med vänner, var tacksam över en ensam natt i min egen säng, hade mat i kylskåpet, gick på oväntade fester, tränade och såg hyfsat ljust på framtiden. Vi gick ut med "nyårsgänget" och jag fick sällskap hem av en viss Marcus, han fick mitt nummer och en vecka senare hade vi vår första dejt. Jobbade lite på hemtjänsten, hängde med SyjuntanSverige, spelade Badminton och åkte skridskor med Marcus, gick på maskeradfest, åkte till Lövånger men fick reda på att Mormor dött en timme innan vi kom fram så det blev en lång udda dag. Och sist men inte minst fixade jag mig en biljett till Beyoncés konsert i Stockholm. 
 
MARS:
 Början på mars bjöd på en härlig blanding av vinterväder. Jag fick hatsms som mest var väldigt dryga. Vi packade våra väskor och begav oss mot fina Klimpfjäll där vi gjorde vad vi alltid brukar dvs. snowboard, skoter, grillning, shots, öl, bastu och skrana osv. Kanonkul! Tillbaka i stan sprang jag min första och hittils enda mil någonsin, vi begravde mormor och jag fick träffa Marcus familj för första gången vilket var väldigt kul men väldigt kaos med tre små barn och 5 hundvalpar under samma tak. Jag var väldigt lycklig, avundsjuk på mitt egna liv och med tre dagar kvar av månaden åkte jag iväg med Julia mot Thailand!
 
APRIL:
Under april var det inte mycket uppdatering i den här bloggen. Kan bero på att Thailand inte bjöd på världens bästa wifi och att jag hade mycket annat för mig. Som att sola, bada, hänga med Amanda och Sebastian, sakna Marcus, träffa Alma, åka moped, gå vilse på Bangkoksflygplats, möta upp Marcus, bo på allt från lyxhotell till ett vandrarhem utan ac, vara med i Song Kran, åka skytrain mitt i Bangkok och avsluta resan med 39 graders feber. Och då vi åter landade på svensk mark fick jag världens dunderförskylning och blev sambo igen.
 
MAJ:
Valborg spenderades i soffan med feber, jag började arbeta heltid på firman igen, jag insåg att mitt sommarjobb skulle bli Hemtjänsten vilket inte var någon höjdare men pengarna behövde jag. Vi gick på bio, hängde på Tomtebo, grillade, myspyste, erkände vår kärlek till varandra och jag fick träffa alla Marcus barndomsvänner vilket var en väldigt spännande kväll. Vädret blev mer än kanon så vi grillade lite till, gick på stan i sommarkläder, spelade Tennis, vårat internet försvann och jag jobbade de två sista dagarna någonsin på firman. Hann dock inte sörja det allför länge för dagen efter flög vi ner till Stockholm, gjorde stan, bodde på Globenhotellet, såg Beyoncé live(!!!) och sen flög jag ensam hem igen. 
 
JUNI:
 
 Fick mitt Hemtjänstenschema som faktiskt såg helt okej hyfsat ut, sommarvärmen var brutal, vi hängde på stranden tills en dag då regnet kom. Då gick jag och Marcus på dejt (dinner and a movie) och styrde sedan kosan några mil norrut för att hälsa på ligan i Åkulssjön och fira Morfar 93årsdag. Marcus köpe mig en kamera utan anledning(!!) och sen började helvettet, dvs. Hemtjänsten. Det var kaos i min hjärna, jag hatade det till 110% på något sätt lyckades jag överleva första veckan och vi kunde fira en lugn midsommar på Tomtebo. 
 
JULI:
Vi styrde fest i lägnheten och drog sen ut i sommarnatten med alla fina vänner, vi åkte och  busade med Marcus alla syskonbarn, bada och spela kubb. Marcus fyllde år, vi träffade en bebis, vi totaldansade 3h i sträck, åt ute och glodde The Hills. Tillslut fick jag semester och finvädret anlände så vi tog vårt pick och pack och drog norrut igen, första stopp Åkullsjön, sen vidare till Skellefteå där vi njöt  på Vitbergsbadet, sen Bodbysund som bjöd på roddbåt och fiskning i solnedgången sen åkte vi hem, stekte på Bettnäs och hoppade från klippor.
 
AUGUSTI:
Vi inledde Augusti med en tripp till Höga Kusten därvi gjorde Övik, spelade minigolf, badade, gick till Slåttdalsskrevan och besteg Skuleberget, Den 3dje var det dags för Jossan och Kalles bröllop och dett var superfint och jätteroligt. Allt var perfekt! Semestern var påväg att nå sitt slut men det ville inte jag och Marcus så vi spontanbokade en resa till Turkiet på söndagen och åkte på tisdagen. Sen väntade en vecka av dödsvärme, total lathet, sol, bad, mat, tennis, shopping och kärlek!
 
SEPTEMBER:
23 grader och molnfritt tre dagar in i September är inte dåligt! Jag spenderade tid med flickorna i mitt liv, bullbakade, spelade Tennis, gick på bio, dansade på krogen och firade 6 fantastiska månader med Marcus.Jag började mitt nya jobb som jag 3 veckor senare halvt tackade nej till, dvs att jag gick ner till att bara vikariera. I slutet av månaden kände vi oss äventyrliga och bokade en parkväll på Paradisbadet i Ö-vik med bastu, mat och relaaaxxx.
 
OKTOBER:
Det blev riktig höst med löv i alla möjliga olika färger, jag glodde äntligen klart 6 säsonger av Breaking Bad, vi firade våra pappor som fyller år på sammsa dag, vi busade med barnen, dansade på Schlager och gjorde årets sista grillmiddag. Jag kom in på Volvosteget, vi bowlade och var med på  budgivningen på en bostadsrätt och fick den! Den blåa faran jävlades med oss och blev inlämnad för fixning och jag började acceptera min arbetslöshet och njöt istället för att ha ångest. Vände lite på dygnet, tog hand om tandopererade Marcus, träffade girlsen, tränade lite och planerade flytten. Vi försökte äta lyxmiddag ute på stan en löningsfredag vilket inte gick så bra förrän 8 försök senare, vi festade loss på ett smockfullt Schlager, lunchade med Amanda och Jennie och avslutade månaden med en frän Halloweenfest!
 
NOVEMBER:
 
Årets näst sista månad inleddes med en en flytt och ett nytt jobb! På dagarna satt jag i Volvos aula och matades med information och på kvällarna packade vi upp, möblerade och planerade. Sedan väntade två veckors teori på min gamla gymnasieskola och jag fick känna på känslan avv att plugga och ha prov (ingen rolig känsla!). Och sen från Draggen direkt till Volvos industri in action. Segment 2 och jag hade en lite udda start med blandade känslor då jag aldrig rört en svets i hela mitt liv och skulle helt plötsligt börja svetsa inuti hytterna = no turning back. It was the real deal!  Utom jobb och flytt så busade vi på Leos Lekland, planerade inför December, gick på bio, hade spelkväll och gick på kroga!
 
DECEMBER:
1a December = 1a advent. Firades i vanligordning med tidigt adventsfika i Huset ett kvarter bort. Sedan slog jag och Marcus till med en kvällbjudning i vår nya lägga för familjerna med glögg och pepparkakor! Vi julpyntade med gamla och nya grejor, började se julfilmer och julkalendrar i massor. Jag hade en svetsutbildningsvecka på Draggen som jag inte riktigt vet hur mycket den gav mig. Vi hälsade på ute i Näs, jobbade eftermiddag, blev en aningens bättre på att svetsa, gick på hockeymatch, hade LDflickor-renunion,fick julledighet, firade en supermysig julafton, fick massa fina paket, var på middagar, shoppade diskmaskin och kollade på nya möbler, sörjde den försvunna snön tilllsist planerade vi årets nyårsafton som vi ikväll får se hur bra det blev. Gott Nytt År mina Vänner och jag kan inget annat än att tacka och bocka för 2013, ett år som jag trodde skulle bli rätt kasst men som visade sig bli det bästa 365 dagar som jag någonsin upplevt! WEHOOO

The list

Shit ändå att 2013 snart är slut, det började ju nyss!!

1. Hur har år 2013 varit för dig? – Helt fantastiskt!
2. Bättre än förra året? – Oja
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? – Ja och snart kommer mitt syskonbarn!!
4. Dog någon som stod dig nära? – Världens finaste mormor lämnade oss :(
5. Vilka länder besökte du? – Thailand och Turkiet (shiit jag är på G!!)
6. Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014? – En framtidsdröm

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? – 16/2
8. Vad var din största framgång 2013? – Fick Marcus på fall
9. Största misstaget? – Valde Hemtjänsten som sommarjobb!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? – Som vanligt
11. Bästa köpet? – Thailand, Turkiet och lägenheten!

12. Vad spenderade du mest pengar på? – Kläder, mat, resor och lägenheten
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? – Kärlek, humor, mat, resor, vänner, party osv.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? – Get lucky, Wake me up, Thrift shop, Legenden osv.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? – Så mycket gladare!!
16. Vad önskar du att du gjort mer? – Tagit mer bilder
17. Vad önskar du att du gjort mindre? – Brytt mig..

18. Hur tillbringar du nyår? – I en lokal med världsmänniskor
19. Blev du kär i år? – JA! Jättestörtdundersuperkär! 
20. Favoritprogram på TV? – Pretty Little Liars, vad annars!?
21. Bästa boken du läste i år? – Fifthy Shades-trilogin är de enda jag läst 
22. Största musikaliska upptäckten? – Hmmmmm... Brandon and Leah maybe

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? –  En konservöppnare
25. Något du önskade dig men inte fick? – Vet ej

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? – Dog av ensamhet tills ....

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? – Inte mycket faktiskt
28. Har du flyttat under 2013? – Jajjemen, till vår egna bostadsrätt
29. Vad fick dig att må bra? – Vänner, Marcus, party, mat, jobb(firman) och musik
30. Vilken kändis var du mest sugen på? – Men hallååå, ingen
31. Vem saknade du? – Mormor
32. Nya människor du träffade? – Hela Marcus sida av världen och jag älskar dem alla!
33. Har du kysst en främling i år? – Yes

34. Har du varit ute en hel natt? – Det har jag
35. Har du sovit i samma säng som någon med motsatt kön? – Oja
36. Har du varit full 2013 – Att jag har
37. Har en dröm gått i uppfyllelse? – Ja typ! Jag har fått äkta kärlek, äventyr och nya vänner!
38. Har du blivit tagen av polisen? – Nope, klarat mig iår också
39. Ser du fram emot 2014 – Bring it on bitch! 


Jul jul, gröna jul

Julen är över för detta år, sorgligt men sant. Den var fin och mysig med vänner och familj. Fick superfina klappar och gav bort endel spännande grejer också, Marcus och jag ska tillexempel bestiga Skuleberget i klätterutrustning i sommar. Snön kommer och går och just nu syns både asfalt och gräsmatta men förhoppningsvis lägger sig det vita täcket för en längre tid efter nyår då det lovas nederbörd. Det var dagens väderleksrapport, nu över till lokala nyheter. Idag har jag ätit mysfrukost med Syjuntan och sen kollade jag och Marcuz efter soffbord och tapeter men ingenting köpte vi. Vi försöker planera nyår men hur ska man kunna köpa mat till ett x antal personer då ingen svarar på om det ens ska ha mat. Hopplöst fall. Imorgon ska vi styra kosan mot Vindeln för middag som vi syskon lovat bort i present till mor och far och sen ska vi nog hem och använda våran nya diskmaskin bara för att vi har en! Härrå
 

Buske Buske och Gurkplanta

Igår var en kväll i kaos som jag helst vill glömma (påverkades nog endel av kvinnliga hormoner) men inte blev det bättre av en människa som egentligen borde kallas omänsklig för så iskall kan inte nån normal person vara. Men men, det verkar ha löst sig med våra skift ändå, ja det var alltså det kaoset handlade om, men jag är fortfarande irriterad på planeringen och den dåliga infon som ingen verkar få ta del av. Bättre kommunikation tack!!

Idag var dag ett av två på VPS-utbildningen och jag höll på att somna, sen vaknade jag och skruvade chassin, sen blev det kaos om det var en buske-buske och sen googlade vi Gurkplanta. Fin dag och man fick ha på sig vardagskläder (hallelujah). Buske-Buske och Gurkplanta hände dock på rasten, kan va bra att skriva om nån Volvochef skulle läsa min berömda blogg och ifrågasätta inlärningen och ge mig sparken. Det säkra före det osäkra liksom. Nu babblar jag för mycket och borde sova så det känns som att Marcus kommer hem snabbare. Imorgon får vi julbord! FETT!

Jag har , Jag har

Har varit på min första Ishockeymatch nånsin, Björklöven - Västerås, Löven förlorade men vi hade riktigt trevligt! Har träffat LD-tjejerna och tagit igen förlorad tid! Har bakat klart årets julgodis och nästan fixat alla julklappar. Har idag tagit mig upp 04.50, varit en bitch, fått dåligt samvete, bett om ursäkt, svetsat och nästan somnat men klockan är bara 9.25 än så länge :/.

Och skalman han är tlöööt

Ikväll är jag skalman. Saknar bara en mat&sovklocka. Det är torsdag men kl. 00.00 går eftermiddagspasset på en tidig helg som ska sitta jäävligt skönt! En lat helg med aktiviteter som ishockey, öl, julshopping, julmarknad, klassbrudar och barnkalas. Sen äre bara en vecka kvar till juuuullov!!! Gött mos

Sprider pussar ikväll

Puss på juletider.
Puss på handledare som inte sätter press.
Puss på stopp i fabriken.
Puss på pappa som lovat att skaffa gran i år.
Puss på mamma som kom ihåg min namnsdag igår.
Puss på Ida som kämpar på.
Puss på Emy som vaggar runt med sin mage.
Puss på Lindehells som också älskar julen supermkt.
Puss på dagar man får sluta tidigare.
Puss på tjejklassreunion på lördag.
Puss på Nanny som alltid är bäst.
Och tillslut en Kyss till världens bästa Marcus som alltid finns där och som alltid gör mig till den lyckligaste tjejen i världen♥

Plåt och knåp

Yo! Svetsutbildningsveckan på Draggen är slut. Finna både positivt och negativt att säga om det. Det positiva är väl att det var väldigt enformiga dagar och jag gjorde inte direkt stora framsteg så på så sätt äre skönt att det är över. Det negativa är att det bara är två dagar kvar tills jag åter igen måste befinna mig på Volvo för en eftermiddagsvecka och prestera. Men snart äre jul!!







Första Advent

Äntligen! December månad är mer än välkommen och fantastiskt nog så kom snön under natten så marken är alldeles vit och fin. Vi klev som vanligt upp med tuppen och befann oss hos Lindehells 7.30 för det årliga första adventsfikat som såklart var supermysigt och vi är varsin fin hemstickad mössa rikare :). Ikväll kommer folk på glögg och pepparkakor men innan det ska vi julpynta klart och se lite julfilmer! VÄÄLKOMMEN DECEMBER♥


RSS 2.0