Vilken jäkla midsommar

Åh vilken midsommarhelg det har varit. Vi har hunnit fira morfar som fyllt 94 och träffat både min och Marcus familj med syskonbarn och allt, grillat, solat och firat en otroligt fantastisk midsommarafton. Vi startade vid 14, solade, lekte lekar, pimplade alkohol, grillade, lekte lite till, bastade, badade, dansade, gick hem i soluppgången och däckade! Vi fick ha sol och molnfritt hela dagen/kvällen och även myggen höll sig borta fram tills 21-tiden, tackar för det!! Det känns som att frasen "Minns ni midsommar 2015!?" kommer att dyka upp lite då
 och då under åren som kommer :)


We'll always have Paris











Alltså livet

Jag är less på tillvaron, så less att jag börjar bli en dryg person som ifrågasätter onödiga saker bara för att få lite spänning i mitt liv. Så vill jag inte vara. Men jag är less på Umeå, min fina lilla hemstad ger mig ingenting just nu förutom familj och vänner men jag känner mig -100% sugen på att börja söka nytt jobb IGEN här. Jag vet ju redan vad utbudet för en gymnasieutbildad 23åring ger mig här i både jobb och plugg-väg och hittills har ingenting lockat mig så varför skulle jag helt plötsligt hitta meningen med mitt liv just här just nu!? Får liksom inte ihop det. Känns som helgerna också bara är samma samma, älskar alla vänner men det står still där också, vi gör bara samma saker i samma stad som satsade miljoner på ett kulturhuvudstadsår som nu är slut. Måste här ifrån, för allas skull! Dras till Göteborg, det finns mer möjligheter där, tror Marcus börjar bli mer taggad och förhoppningsvis sker förändringar till hösten! 

Ikväll ska vi dock göra nåt vi aldrig gjort förut i Umeå, nämligen se skräckfilm på bio, nya Insidious. Jag kommer dö!!! Hejdå!

Top two, Paris

Vår lilla Weekend hade två lite större höjdpunkter och båda inkluderar mn nya kärlek ;)

1. Klockan var 17 när vi äntligen kom fram till Eiffeltornet efter att ha vandrat omkring runt staden från kl.9 första dagen. Det var soligt och varmt och efter vi tagit de där standardbilderna så letade vi oss mot parken nedanför tornet för att vila. Och tror ni inte att vi då hittar en storbildsTv som visade Tennis och parken var smockfull med folk som satt i solen och tittade. Vi satte oss och eftersom det var en fransman som spelade var stämningen verkligen på topp. Det passade in så perfekt, jag blev ju kär i Eiffeltornet och det fick vi ha som bakgrund samtidigt som vi kunde följa tennisen, sola och bara njuta!! 

2. Klockan vad 21.00 när vi lämnade tennisarenan andra dagen, man äter middag sent i Paris och det var vår sista kväll så vi tog Metron och landade på en supermysig restaurang som var smockfull även fast klockan var 21.30 en söndagskväll. Vi mumsade och unnade oss en efterrätt tills klockan blev 22.35, då började vi vandra mot Eiffeltornet, det var vi och en hel hög japaner som stod och väntade på att klockan skulle så 23.00 ljusshowen skulle starta. Det var så fint alltihop: lite regn, turister, det gigantiska vackra Eiffeltornet osså Marcus förstås. En kanonavslutning på en kanonweekend helt enkelt :).

Bonjour Madame

Så har vi varit på Weekend i "the city of love" och ja, jag kan förstå varför den kallas så och har förutom Marcus fått två nya kärlekar i mitt liv: floden Seine som och otroligt nog Eiffeltornet!! Dessa två är enligt mig inte underskattade någonstans! Annars var vi ute 12h varje dag och vandrade runt. Vi såg Moulin Rouge, Sacré Coeur, Louvren, Notre-Dame, hänglåsbron (som dom tömde på hänglås två dagar efter), Triumfbågen, Eiffeltornet, Champs Élysées och Tennis på Roland Garros. Låter lite men vi gick några mil under dessa dagar för att få se allt. Eftersom vi är matfreak åt vi gott varje dag men måste ändå säga att jag fick den bästa rätten på en restaurang på Paris flygplats :P. Vi har ätit en baguette, en croissant och macarones men nåt vin blev det inte. Är supernöjd med resan och eftersom vi inte hade planerat så mkt så hade vi inga förväntningar vilket nog var väldigt bra. Att Marcus fick uppfylla en av sina drömmar och se världseliten i Tennis var också superkul, hade inte velat ändra någonting på resan! Var dock väälidgt tur att jag hade Marcus med mig, han läste kartan, visade vägen överallt och löste hur vi skulle åka Metron hit och dit, utan honom hade jag hunnit hälften så lite och gått totalt vilse hela tiden!! Nu ska jag avsluta detta inlägg innan det blir för långt och bilderna tar vi eftersom :)

RSS 2.0