TVÅTUSENTOLV

Januari:

Uppe i Umfors tillsammans med ett supergäng skrek vi hejdå till 2011 i -25 grader med raketer och skumpa, läskiga katter och feeeetmys. Väl tillbaka i stan pardejtade vi Nanny och Oskar, såg Jvm, julgransplundrade i Huset ett kvarter bort och jag rensade min låda fylld av gamla fina brev. Johan kom och hängde, jag hade övergångsångest men fyllde ändå 20 och fick världens bästa överraskningsmiddag av Peter med mina finaste vänner. Jag jobbade gratis för att inte dö av tristess och tränade hyffsat bra ändå.

Februari

Jag var fett arbetslös, låg i sängen hela dagarna, inskaffade mig mina första jenas med hög midja och räknade upp 9 glada moments. Under 40 hemska minuter mekade tandläkaren ut min sista visdomstand, Peter och jag firade ett år tillsammans, vi klippte oss, körde runt stan och syjuntan styrde mysmiddag hos Frida. Jag kvällsgymmade med Peter och åkte till Budbysund och skottade tak.
 
Mars:
Vi skottade oss 3 heltidsdagar in i mars för firman och var sådär lagomt möra i kroppen då det äntligen bar av till Klimpfjäll. Där levde vi fjällenlivet som bara vi kan göra + en felkörning på 5 mil, men det händer nog aldrig igen. Väl tillbaka i stan blev jag inskolad på Hemtjänsen men efter 3 dagar lessnade jag och återfick mitt heltidjobb på firman. Jag fick mot min vilja ta över en iphone och lägga min fina Sony Ericsson i en låda, Syjuntan hängde på Olles, jag blev sjuk, Peter flyttade in med mig i mitt rum hos mamma och pappa, jag började tagga valborg och försökte jobba så mycket jag kunde med gamlingarna.

 

April

Ströjobbade på hemtjänsten, biobesök, fest, åt sjukt mycket mat och oönskad snö föll från himlen. Pappa beställde utrotningshotade spisborstar från södra Sverige, solen började titta fram och dessutom värma, jag började jobba 50% på firman igen, somnade ifrån filmer, var på restaurang och änuu ett biobesök. Shoppade lite på stan, var avis på Emy och Nanny som var utomlands, besökte gymmet och sista april, dvs valborgsmässoafton jobbade jag på hemtjänsten och spenderade kvällen i Kassjö med många härliga personer, fest och farligheter.

 

Maj

Vaknade bakis i ett hus med 5 grabbar, väcktes av min egna snarkning (också det framför 5 grabbar), dubbdäcken på cykeln åkte av, vi käkade fredagsmiddag och kämpade med lägenhetssökandet. Jag insåg att en automatstyrd bil är rena himlen att köra, hängde med Megis, jobbade med gamlingarna, skar fingret på en diskbänk och blev kallad farbror blå. Syjuntan hängde och hade världstrevligt i några timmar, vi firade Marcus rörmockarbevis med champagne och festligheter tills alla drog ut på krogen och jag inte kom in. Jag började få barndomsåterfall och såg därför massa barnfilmer, spelade Sims och läste igenom alla mina w.i.t.c.h-tidningar. Vi hängde på bebiskalas och 50årsparty där vi dansade till 03.00 med alla vuxna. Peter och jag tog ut vår julklapp och spenderade en natt på hotell, vi körde hinderbana och överraskningsfestade Nanny. Pappa kapade av lillfingret i vedklyven, världens goaste Mateuzs kom till världen, vi besökte yran, dansade på TC och solade i solen.

 

Juni

Första juni bjöd på 10 grader och feber. Jag och Nanny skådespelade ett bråk i klass 3A och fick kasta ägg,  vi såg Emy gå på röda mattan in till balen och såg Peters pappa och bror hoppa fallskärm. Vi firade Emys student, var på Pysens skolavslutning, drog med grabbgänget ut till Stefans stuga för lite bastu, bad, alkohol och gitarr. Jobbar på, åker till Almas stuga för mer bastu, bad och tokigheter och sen var det dags för midsommar som firades på Haga med ett litet fint gäng och sedan vidare till stan för nån kollektivfeest med masssa random/icke random personer. Sen blev jag sjuk och vi fick reda på att vi blivit med lägenhet!

 

Juli:

Sommaren varmaste månad var inte så varm som man önskade, vi fastnade i lägenhetesplaner, inhandlade nödvändiga grejer och fick möbler av folk. Vi glassade en arbetsdag på stranden, åkte till Kassjö  för lite bad och beachvolleyboll, grillade och tillsist kom den 11/7 och Peter lämnade landet med sina vänner och jah blev ensam kvar. Efter det gick tiden väldigt långsamt, räknade ner varje minut, fick skypea med honom och mådde lite bättre. Försökte hålla mig sysselsatt med jobb och vänner. Vi firade Amanda och Julia 20år med tjejmiddag och sommarkväll, mamma, pappa och jag började fixa i ordning lägenheten så gott det gick, jag matade New Girl-avsnitt, bodde i Marcus lägenhet, åt sushi med Nanny och Oskar och hängde på klipporna vid havet.

 

Augusti

Vädret fortsatte lura oss med mörka moln men bara regn ibalnd och ingen värme. Syjuntan styrde middag på Haga, jag blev god vän med soffan på fredagkvällarna, gick tvärs över gatan till Megha, Johannes fick kusinbesök och våran arbetsplats förflyttades därför till golfbanan, Fortet, stan och Leos lekland. Syisbrudarna styrde igen men denna gång var det middag, förfest och utgång,  jag klippte av mycket av mitt hår och tillslut kom äntligen Peter hem! Vi åkte till Bodbysund för 2 lata dygn, jag tog 3 dagars semester och firade det genom sovmornar, 60årskalas, filmkvällar och inflyttningsfika i vår lägenhet.

 

September

Årets nionde månad sartade vi upp med att bära flyttlådor i mängder åt Peters mormor och firade senare på kvällen med barssåpstömning som slutade lite si och så. Jobbet rullade på som vanligt, vi styrde spelkväll och åt årets sista grillning. Efter en kalasfestkväll pussade vi vår kära Alma adjö och hon lämnade oss för Australien, jag och Peter styrde inflyttningsfest med trevlig utgång, vi låg inne med grabbarna grus en hel lördag och glodde igenom massa filmer, jag blev frisk, sen blev jag sjuk igen, hösten letade sig fram allt tydligare, jag fick ett favoritprogram (En plats på landet) ochavslutade månaden med att fira fader min 60 bast!

 

Oktober

Jag började månaden som lycklig efter att jag hade en kanonkväll på krogen med massa daans och bra människor, jag insåg att jag inte är duktig på geografi, skrek åt det fantastiska tvprogrammet ’mitt i naturen Uganda’, stavade fel på min underskrift på ett kvitto och skrattade åt mig själv. Megha och jag färgade pinnar, vi pardejtade Nanny och Oskar och tjänade både vuxenpoäng och gamlingspoäng då dom drog redan kl 21.00 en en fredagkväll. Vi planerade, förbredde och var med om en kalaskul firmafest. Sen blev det kaos överallt. I hjärnan, i hjärtat, i munnen,  hemma, på jobbet, överallt. Förvirringens tid. Lämnade inte månaden i glädje.

 

November

Det var väldigt mycket höst. Inledde med 2 halloweenfester, jag saknade skoltiden, förvirringens tid ledde fram till ett beslut och jag och Peter gjorde slut. Ensam var ensamt, jag var glad att jobbet fanns, Syjuntan styrde skypesamtal med Alma borta i landet upp och ner, jag blev full på kaffe i fikarummet, fick en ny idol (Ed heter han), fick en ny favvvolåt och var barnvakt en hel natt. Dagarna gick upp och ner, sol ibland, pannkaka ibland, vi tog oss an ett meeegabullbak (300st) och två dagar senare bakade vi oss ur november då 241 lussebullar stod på schemat.

 

December

 Första advent firades som vanligt med min andra familj och världens bästa fika. Jobbade för Hemtjänsten, försökte finna mig massa hobbysar, gick på andra adventsbio, åt andra adventskinamat, pyntade med jul och slogs med julgardiner. Vi åkte runt och åt julluncher på olika företag, åt julbord med firman, fick en hel vinter på en vecka och sen slutade det aldrig snöa. Vi bidrog till musikhjälpen genom att dansa på Scharinska, flickorna kom hem till mig och åt bullar, godis, drack drinkar, spelade spel och snackade skit. Och nu med bara ngåra timmar kvar av 2012 så bär det av till Nanny och Oskar där vi ska skrika in det nya året som förhoppningsvis blir ett år fullt av överraskningar! Puss och Gott Nytt År 


Årets årliga lista

Shit ändå att 2011 snart är slut, det började ju nyss!!

1. Hur har år 2012 varit för dig? – Upp och ner som en berg och dalbana
2. Bättre än förra året? – Hmm, ganska lika men lutar nog mer åt nej på den frågan
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? – Jaa!!! åhh bebisar <3
4. Dog någon som stod dig nära? – Inte detta år
5. Vilka länder besökte du? – Sverige endast. Men i min fantasi har jag varit jorden runt.
6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013? – Möjligheter, spontanitet, en ny syn på livet

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? – Den 19nde oktorber
8. Vad var din största framgång 2012? – Jag har lärt mig springa i träskor! DET NI 
9. Största misstaget? – Det hemskaste man kan göra mot någon man älskar..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? – Självklart, kroppen gör ju som den vill
11. Bästa köpet? – Mina vinröda jeans tydligen, kärlek till dom. Har fått många komplimanger!

12. Vad spenderade du mest pengar på? – Kläder, godsaker, mat och lägenheten
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? – Kärlek, humor, egen lägga, mitt jobb osv.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? – Some Nights, Där jag Hänger min hatt, Gangnam Style osv.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? – Svåra frågor iår asså.. men typ ledsnare.. iaf nu på slutet.
16. Vad önskar du att du gjort mer? – Tagit initiativ och tänkt igenom mitt liv
17. Vad önskar du att du gjort mindre? – Ältat och ältat men ändå inte ältat. Om ni fattar!?

18. Hur tillbringar du nyår? – Inget är riktigt bestämt ännu
19. Blev du kär i år? – Jag var det
20. Favoritprogram på TV? – En plats på landet och Mitt i Naturen Uganda (bäästa!!)
21. Bästa boken du läste i år? – Läste ju om alla W..t.c.h-tidningar så får väl bli dom.
22. Största musikaliska upptäckten? – Fun kanske.. eller Ed Sheeran

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? – En överraskningsfest!!!
25. Något du önskade dig men inte fick? – Massage

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? – Jobbade gratis och blev överraskad av alla mina vänner

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? – Ja, men kan inte riktigt sätta ord på det.
28. Har du flyttat under 2012? – Jajjamän, lämnade föräldrarna för gott hoppas jag.
29. Vad fick dig att må bra? – Vänner, Peter, party, mat, jobb och musik
30. Vilken kändis var du mest sugen på? – Jag är som vanligt inte sugen på kändisar
31. Vem saknade du? – Gamla klassen i år också
32. Nya människor du träffade? – Inte så många nya ansikten i år faktiskt, men några såklart.
33. Har du kysst en främling i år? – Nej

34. Har du varit ute en hel natt? – Det har jag
35. Har du sovit i samma säng som någon med motsatt kön? – Många gånger
36. Har du varit full 2012 – Att jag har
37. Har en dröm gått i uppfyllelse? – Jag vet inte.. tror inte det. Men kanske, ska tänka på den..
38. Har du blivit tagen av polisen? – Nä, tänk för att jag inte har det
39. Ser du fram emot 2013 – Både ja och nej. Det låter som att det kan bli ett vääldigt kasst år (sen när är nr 13 en bra siffra liksom!?) Meeeen, det kan nog bjuda på mycket överraskningar eftersom mina förväntingar är så låga. Så det är bara att vänta och se


Tills natt blir dag

Det är torsdag, känns mer som lördag. Åh vad jag älskar dessa lediga juldagar och långa sovmornar. Hoppas dom aldrig tar slut. Igår var det iallafall annandagen jag började den hos Jennie tsm med henne och Amanda. Sen fortsatte jag ner till stan där det inte gick att vara bland alla tusentals människor och reahögar. På kvällen tog jag mig till Teg för förfest med Nanny, Oskar&co och sedan vidare till TC där det var aaaalldeles för mkt folk så allt var bara kaos och kvällen blev varken bra psykiskt eller fysiskt. "Killar killar killar, nej, nej, nej", för att citera en sovande Alma i åk8. Stämmer bra det. Och ensamma promenader hem i snön i klackar kan vara jobbiga men också underhållande om man har underhållning i telefonen.

Vaknade vid 9.00, har legat kvar tills nu kl 13. Trött, smått bakis och har inte ätit på 24h, kanske borde ta tag i dagen! :)


Beauty from the street

Jamen tjena, det var ett tag sen nu. Eller var det? Några dagar iallafall och på några dagar hinner man göra mycket. Eller lite. 
 
Minijul med syjuntan och Alma på skype. Hon fick se snömassorna och vi blev väldigt mätta! Bra kväll!
 
Julafton med små hundar och då föräldrarna vägrade köpa julgran fick jag ta min lilla minigran och styra upp istället. illa.Det är lite sjukt att julafton helt plötsligt är över men det blev en bra dag med släkt och ett besök hos min andra familj i huset ett kvarter bort. Nu väntar många lediga dagar och inga planer.. har inte ens några för nyårafton. HJÄLP!? Men den som lever får se vad som händer såå, låt oss leva. Hejs

Är du en klätter?

Sitter hemma i huset och väntar på middag efter att ha bakat julgodis och slagit in årets julklappar. Pappa googlar tygkassar och skryter över sin nya mugg med en cykel på där det står "Old guys rules". Han sa att han köpt den på en klätteraffär, mamma fattade inte vad klätter var. Komplicerade grejer. Ikväll ska jag till Megha och mysa :)


Se på fan

Tjaabba Tjena folket. Hur står det till såhär prick en vecka innan julafton? För mig står det helt okej till, har haft en mysig helg med utgång till Scharinska på fredag tsm med Nanny och sen blev det drink och tjejspelskväll med Syjuntan på lördagen. Igår jobbade jag några dryga timmar på hemtjänsten och sen bakade jag och Peter kakor. Göda! Måste även inhandla julklappar, har liksom förträngt att det är en del av julen, illa. Baka julgodis har jag ute hunnit med heller. Det går segt i år. Måste nog vara pga dessa två månader av känslomässigt kaos samt denna bruuutaaala snömängd som invaderar Umeå och inte ser ut att lugna ner sig. Att cykla dessa dagar är ingen höjdare, men ändå ger jag det några försök ibland men ångrar mig alltid efter några meter. Nu bjuder jag på randombilder, se och njut

Utsikt från min ena arbetsplats till min andra, fina fina lokaler!
Boundar lite med diskhon

Den här ska min framtida fästman sjunga för mig på vårt bröllop

 
 
Idag är det förövrigt 12-12-12 om ni inte visste det.

Torra typiska tisdag

Härligt med -18 grader, not. Men än går jag omkring i mina träskor och cyklar till jobbet, man är väl norrlänning! Gjorde lite bankärenden idag med far min och som vanligt lever han i sin egen lilla värld och hänger inte riktigt med i frågorna. Idag såg konversationen ut såhär:
 
Jag - "Gick bilen igenom besiktnigen?"
Pappa - "Ja"
Jag - "Vilken av bilarna var det?"
Pappa - "Vänster styrled" 
 
Okej. Tack för bra svar. Not. 
 
Detta är min favorit. Till saken hör att hans favoriträtt är korv. Han kan äta det hela dagen varje dag om han får.
 
Jag- "När är det mat?"
Pappa skriker astaggad - "KOORV!!"
 
Var väldigt klockrent när man var där och känner honom, kanske inte lika roligt att läsa. Men han är kul min far, utan att han vet det.

It's for the best we get our distance

Some Nights-låten har varit min favorit ett tag nu. Varför vet jag inte men nåt har den. Mäktig.
 
Dagen har varit lite kaos och jag hamnade i bråk med julgardinerna, sjukt dryga!! Sen blev jag less igen när jag slutade och gjorde jag valet att gå hem och vet ni vad.. det var dom bästa 45 minuterna jag haft på vääldigt länge. Såå fina gamla och dåliga låtar i min mp3 väckte bara lyckliga känslor om det mesta. Fann lite hopp mitt i min hopplöshet. 45 fina minuter. Och nu sitter jag i min hatälskade vän soffan, får ont i ryggen och ser på mina 15 traditionella minuter av Nobelmiddagen. Borde börja tänka julklappstankar.....

DÖÖÖÖÖR SÅ FRÄÄÄÄÄNT

 

Annars är ännu en arbetsvecka över och idag bjöds det på gratis grötlunch på LE. Älskar hur alla på firman åker runt till olika grossistföretag och käkar julbord dessa veckor. Det ger lite extra julstämning sådär :). Livet har tagit över min hjärna men knappast min kropp.. gör inte mycket varken vardag eller helg. Måste hitta kompisar och ett liv nånstans, frågan är bara vart jag ska leta och framförallt om jag vågar. Gillar ju min trygga lilla bubbla. Men för ikväll stannar jag inne i soffan och förlorar mig i filmernas värld ochd deras livsproblem. Hejs

Släpp allt du känner

Juletider mina vänner. Snö i massor. Minusgrader. Tomtar. Julmusik. Julgodis. Julbord. Och mina favvosar, adventsljusstakarna som ger världens mysigaste ljus. Helgen var myspysig med julbord i huset ett kvarter bort och syjuntaträff, i lördags vad det soffan och jag och i söndags steg vi upp i ottan för att återigen befinna oss i huset ett kvarter bort för det tradionella första adventsfikat och sen väntade hemtjänsten. Helmys.
 
JAG VILL HA ETT BADKAR. GE MIG ETT BADKAR. JAG BEHÖVER ETT BADKAAAAR!! Fryser ju ihjäl. Bilder från min kassa mobbekamera kommer nuuuuu
 

RSS 2.0