En doft av sommarens sista dagar

När vinden blåser in ifrån England..
Sista dagarna i Augusti får alltid Lars Winnerbäck lite extra plats i mitt liv. Så fina låtar med fina minnen. Nanny jag tänker på dig också, du hör dit! Man blir inspirerad till att göra saker, vad vet jag inte riktigt, men till att skriva och skapa någonting. Haha jag är v.ä.r.d.e.l.ö.s på att skapa men funderar på att samla ihop en mängd bilder, skriva ut och sätta in i album. Det är ju trots allt något jag behärskar! 

Jag sitter på balkongen och njuter av sommarsolen, Marcus datanördar, vi har varit på stan och sen ska vi på Mio och till coop. Vi är arbetslösa och meningslösa men har valt att för en tid får leva så, hehe Lars Winnerbäck igen, men det är faktiskt lite sant. Dock ska jag till Berghem och jobba imorgon och vi söker nytt båda två. 

Skrev jag förresten att jag kom in på Idrottsvetenskapliga programmet?? Det gjorde jag iaf, men tackade nej. Ser ingen riktigt framtid i den riktningen. Förkyld är jag också för första gången sen i mars. Kan bero på att jag blitt mkt sämre på att träna de senaste veckorna och att jag jobbade med förkylda barn i veckan.. Aja, det kan ju va rätt mysigt ibland :)

Hur är stan en sånhär kväll i Augusti när sommarn regnat bort? 

mobilbilder


På svensk mark igen

Och även fast det är 25 grader och inte ett moln på himlen så känner man att det är sensommar och att vi går mot höst. Skolorna har öppnat och de flesta semestrar är slut, det är bara arbetslösa människor som Marcus och jag som kan ligga på föräldrarnas gård och slappa i solen med en bok. Och på tal om böcker, Utøyaboken läste jag ut dagen efter jag skrev förra inlägget, den var så gripande och rätt jobbig att läsa, men oerhört bra om man kan uttrycka sig så. Dessutom visade det sig att en norsk pojke vars familj och kompisgäng utgör en rätt stor del av boken var en i norrmänsgänget som vi träffade 2008 på frasses. Salangen IF pojkar -92. Hur stor är den chansen!?!? Allting blev ju ännu hemskare och verkligare då, särskilt när det var en av "karaktärerna" som jag fastnade mest för innan jag la ihop pusselbitarna och förstod att jag träffat honom. RIP Simon Saebø. 

Snart kommer väl nåt bildbomb-inlägg från Kroatien också skulle jag tro :) Härrå

Direkt från Makarska

Det är helt underbart här. Trots lite velande väder så har vi haft mestadels sol och varmt! Alla kvällar hittills har varit magiska och jag älskar att strosa omkring bland restauranger och marknadsstånd i vimlet av barnfamiljer och kärlekspar med min tårtbit Marcus i handen!! 2 dagar kvar i paradiset innan vi flyger hem till soliga Umeå där jobb på min favvoförskola väntar, jag har faktiskt saknat barnen där!!! Sen saknar jag Megha också, vill mysa i hennes soffa och äta en god middag!! Tog förresten med Breivik-boken istället och är fast, har läst 300 sidor men har 200 kvar, får se om den är utläst när vi landar, skulle inte förvåna mig! Ah det var den uppdateringen det, går tyvärr inte att lägga upp bilder..  härrå!

Bokkisar

Är astaggad på mina nya böcker som jag beställt hem.

Vi har just sett klart alla Johan Falk-filmer så det kändes ju superintressant att läsa boken om "den riktiga Frank Wagner. Peter Rätz - nio år som undercoveragent, blir ju intresserad av bara titeln!! Tror att det blir boken jag tar med mig på resan :)

Den andra handlar om händelsen på Utöja och äcklet bakom allting. Personer som var med har varit med har återgett sina berättelser osv, ska blir både hemskt och intressant att läsa den!


Otur och pengaångest

Köpte ett par nya solglasögon förra lördagen i Ö-vik. Perfekt inför Kroatien tänkte jag. Dom valde att leva precis en vecka innan dom gick av på mitten av ingen anledning alls.... och nej, kvittot är spårlöst försvunnet!

Min mobilskärm blev krossad av en järnpinne från våran golvlampa. Chansen att min mobil ska ligga med skyddsfodralet öppet precis under är typ 1på100 men nån vill ju jävlas extra mkt med mig och min plånbok den här veckan så naturligtvis prickade den prefekt...

- SMHI visar åska och regn de tre första dagarna i Kroatien.... KILL ME!!! Dock visar Yr strålande sol så jag är lite förvirrad men vågar inte riktigt hoppas på pangväder..

Ska även få massage i veckan för min rygg är pannkaka, ska klippa mig för mitt hår är slitet, måste växla pengar till resan, måste laga mobilskärmen, måste tanka, handla nya solglajjor och apoteksgrejer samt att vi ska till Lycksele djurpark med Emy, Jocke och Adina på torsdag. Så med alla dessa utgifter ser detta ut att bli den dyraste veckan i mitt liv. Passar perfekt veckan innan en utlandsresa och i mitt nästintill arbetslösa liv! Yay yay yay....


Komplimanger räddar världen

Inte riktigt men man borde blir bättre på att ge komplimanger till folk, även främlingar om man känner för det. Idag gick vi på Noliamässan och när jag skulle betala en liten handväska så säger kvinnan i kassan "Det är inte ofta man ser någon så vacker att man tappar andan, men du är en sådan person". Hallå hur glad blev inte jag!?! Det gjorde ju lätt hela min dag! Ibland kan det ge mer av att få höra det från en främling än från någon man känner väl och därför borde vi allihopa försöka bli bättre på det och i längden kanske påverka samhället ;)

Nu ska vi på middag hos mor och far min och imorgon väntar tydligen fest i Robertsfors!

Höga Kusten med The Karlssons

Med Marcus fina mysiga familj spenderade vi två dygn i Norrfällsviken, shoppade i Ö-vik, spelade spel och åt gott. Marcus, hans pappa och jag sprang även the Karlssons traditionella kvartsmaraton eller 10,05km för att vara exakt. De där sista 500 meterna tog nästan knäcken på mig men vi följdes åt hela vägen Marcus och jag och sprang in i mål på exakt samma tid. 56.09 och det är jag nöjd över eftersom det var min tredje hela sprungna mil ever😀

Karl Marcus Karlsson

Här kommer en liten kärleksförklaring till min fina pojkvän.

Jag älskar dig för att du är tokig i mat.

Jag älskar dig för att du drar på dig morgonrocken 02.45 för att gå ut med mig och kolla om det är vårat billarm som tjuter (det var inte det)

Jag älskar dig för att du alltid ger min onda rygg massage nästan varje kväll även fast du inte vill.

Jag älskar dig för att du aldrig någonsin skulle såra mig eller någon annan människa med flit!

Jag älskar dig för att du blir så engagerad i saker och ting så enkelt.

Jag älskar dig för att du är så smart och lättlärd men skryter aldrig om det.

Jag älskar dig för att du älskar att resa.

Jag älskar dig för att du älskar att träna.

Jag älskar att du tycker om min knasiga familj och att du har en superfamilj du också.

Jag älskar dig för att vi har så mycket gemensamt.

Jag älskar dig för att du alltid tar hand om mig på bästa tänkbara sätt varje dag alla dagar året om. 

Jag älskar dig för detta och så mycket mer och därför ska jag bjuda dig på middag på Båten ikväll som du tjatat om hela sommaren, lite tisdagslyx är aldrig fel❤

RSS 2.0