Om hösten

Varning för låångt inlägg!

Hösten är tusen gånger mer nystart för mig än nyår. På nyår har man bara 2 veckors ledigt och sen fortsätter livet precis som det var innan. Hösten däremot inbjuder mkt mer till att man vill förändra något i sin vardag såsom plugg, jobb, träning eller vänner. Jag skriver 'man' men menar naturligtvis jag, men skulle jag skriva jag hela tiden låter jag så självupptagen så jag skriver man istället! 

Hösten har även bjudit på mina två värsta känslostormar under livet. Den första 2010 då stenen (visst minns ni stenen?) var en del av mitt liv under ca 2 månader och sedan helt bröt av bara konstiga eller egentligen inga anledningar alls. Det drabbade Anna 18år rätt hårt även fast hon visste att han var en skitstövel redan från början, men hur kul var det inte att få lite uppmärksamhet for once!? Både tiden under och efter hans närvaro var bara skum. Jag bodde ensam i en liten etta men var inte riktigt redo för det, åt mkt skorpor, stirrade in i väggen och lyssnade på Melissa Horn. Jag kallar det 'lägenhetskänslan' och den kopplas jag ofta tillbaka till under de första höstmånaderna varje år och tänker att fasen va skönt att man inte är 18 längre! Men jag kan fortfarande störa mig på att han inte ens gav mig chansen att stå upp för mig själv, hade troligtvis inte vågat men nog hade jag skit att kasta i hans ansikte också! Jag fick liksom inget avslut eller closure som det heter på engelska och det irriterar mig även nu 5 år senare!

Den andra stormdrabbningen kom 2012 då jag och Peter (visst minns ni Peter ;) )gjorde slut. Det var ett virrvarr av känslor för det ena och det andra. Med facit i hand kan jag säga att jag nog egentligen aldrig var riktigt kär i honom, vi var lite desperata efter kärlek och ett förhållande båda två. Kände inte mig själv så bra som jag trodde och det undermedvetna agerade utan att jag förstod vad som hände. Det kunde ju absolut hänt på ett annat sätt kan jag medge, men att det hände och att det tog slut var nog väldigt tur. Men den hösten innehöll så mkt känslor, både bra, dåliga, ledsna, glada, rädsla för framtiden och i nästa sekund framtidshopp, rädsla för ensamhet och så mkt mer. Minns att jag var hur glad som helst över att jag jobbade hos Lindehells och fick vara med dom och firman varje dag, de var med mig hela vägen! Men varje höst går tankarna tillbaka dit också och egentligen blir jag mest glad för fasen var tur att det tog slut, jag sörjer det inte mkt alls utan ser förhållandet som en sjukt stor läxa som jag verkligen lärde mig utantill! Utan den och Stenen också för den delen hade jag inte alls kunnat vara i det trygga förhållandet där jag är idag med Marcus. Och här vill jag vara kvar, föralltid! 

Och det är väl det som är meningen med livet, att lära sig livsläxor och leva efter dem. Det funkar ju bra tycker jag men det är jobbigt att vara mitt i dom. Men hösten är fin och mysig, hösten är En plats på landet och hösten är massa fina låtar från förr som påminner om alla känslor och minnen på ett bra sätt. Jag gillar hösten och nu ska jag verkligen sluta skriva!!






Alltså det här med plugg...

Det är inte min grej. Kan inte fokusera om jag inte har väldigt lite tid på mig men den stressen man har då klarar jag inte av. Därför är jag ute i väldigt god tid men bara för det går det inte bra. Gillar inte vår första uppgift alltså, att hitta på historier om människor som ändå ska vara väldigt informationsrika och dölja massa centrala begrepp tycker jag inte riktigt är kanoners. Nog för att jag fortfarande är taggad på att göra någonting annat än att jobba men när jag suttit framför datorn i några timmar och inte gör några större framsteg så tappar jag motivationen direkt!!
 
Förskolorna är på mig också. Dom vill att jag ska jobba en massa men jag vill inte ta på mig för mycket eftersom jag är så ny i plugglivet men samtidigt vill jag tjäna pengar och hjälpa de stackars förskolorna som skriker efter vikarier. Haha stackars mig........ 
 
MEN, vi har bokat oss till London i oktober. Skulle egentligen åka i November och se Tennis men det blev inte av. Så istället åker bara jag och Marcus med billiga Ryanair innan dom slutar flyga direkt till London. JAG ÄR TAGGAD!

Hej jag heter Anna

Och jag ska plugga till Barnskötare i ett år framöver. Mest för att ha något att göra och för att ha någon slags utbildning iallafall inom ett område som jag tycker är helt okej. Det är inget jag vill göra resten av mitt liv, men för nu känns det som det mest vettiga. På måndag börjar första kursen och jag är lite nervös, det är 100% distans och jag har inte pluggat sen gymnasiet men det ska nog gå bra. 

Den här helgen har varit lugn, jag har blitt smittad av barnen på förskolan igen och denna gång drog jag med Marcus så vi har bara chillat och umgåtts med min familj. På måndag börjar kursen och jag ska även jobba tre dagar nästa vecka så det blir full fart!!


En ung vuxen

En ledig dag för en ung vuxen som jag:

05.30 - Väckarklockans härliga ljud..
06.45 - 07.45 - Spinning & Core
08.00 - Lämna bilen på service
08.40 - Äta god frukost 
09.15 - 11.15 Cykla till Amanda, prata och dricka te ute i höstsolen
11.30 - Beställa polisutdrag
11.35 - Skicka in kassakort till A-kassan
11.40 - Ringa kommunen
11.45 - Ringa lärcentrum för att lägga upp min studieplan
11.50 - Skriva mail till CSN
12.00 - LUNCH
13.00 - Fixa jobb för resten av veckan
14.00 - Köpa en ny brevlåda
14.30 - Försöka sätta upp nya brevlådan
15.15 - Hämta bilen från service
17.00 - Spela Tennis med grabbarna grus
19.00 - Middag och soffläge!!

Tycker ändå att jag lyckats få en hel del vuxenpoäng på min lediga dag!






Makarska


Som förr :)

Kinamat och Sex and the City👌 Precis som förr. Detta var dock en vecka sen och idag när jag ligger lite småbakis i soffan efter en Polly, Ahlgrens bilar och vin-kväll med Nanny (Precis som förr +vinet) så är hade jag mer än gärna tagit emot en kinamatslåda! Ville bara hälsa det, idag ska vi nog skaffa gymkort igen och jag är fett taggad!!

Vi har rangordnat våra resor

I Kroatien gick vi omkring och pratade om våra resor som vi gjort och vad våra kommande resmål är. Tänkte skriva ihop en liten lista.

Resor som vi gjort:
1. Kroatien/Paris 
Dessa måste dela förstaplats för det är två olika resor som inte går att jämföra och båda var helt underbara. 

2. Thailand

3. Turkiet 2014

4. Turkiet 2013

5. Polen
Det var hur häftigt som helst att få vara en del av Paulina och Tomeks bröllop i Polen men det kändes inte riktigt som att vi var ute reste på samma sätt som de andra länderna och står därför sist. Men det var ingenting alls dåligt med vistelsen i Glowno!!

På 2,5 år har vi ändå hunnit resa endel men fler ska det bli. Detta är vad som står på våran önskelista topp5.

1. London 
2. New York
3. Italien
4. England
5. Barcelona

Mkt storstäder alltså. Det är för att det är mest realistiskt med vår ekonomi och om vi ska kunna åka iväg så ofta som möjligt. Annars hade vi gärna åkt till Karibien, Maldiverna, Alaska, Australien, Nya Zeeland, Afrika osv men vi vill hellre åka ofta än att spara jättelänge till en resa och när den är över måste man börja om från början! 

Men alltså England är typ vad jag taggar mest. Hyra bil och åka omkring på Engelska landsbygden är en dröm jag haft sen jag började se En Plats På Landet. Verkar så himla mysigt överallt!! Ah nu vet ni det och förhoppningsvis kan vi bocka av Londonresan redan i November :).


RSS 2.0